къща консулов жеравна
къща за госто КОНСУЛОВ Жеравна
къща за гости в Жеравна

За къщата

Къща за гости КОНСУЛОВ - Жеравна

панорама Жеравна

От чердака на Консуловата къща за гости се открива живописна панорамна гледка към тучните ливади и зелени заоблени хълмове, опасващи старовремска Жеравна. Ще се насладите на тишината на Балкана в унисон с романтиката на старата възрожденска архитектура.
С външната си дървена облицовка и градешките каменни плочи Консуловата къща вплита в едно старинен дух с удобствата на съвременния дом. С дневната си камина "ашмак", с трите си спални, с терасата-чердак и красивата цветна градина с каменната чешма, с навеса на барбекюто и тежките дъбови маси Консуловата къща за гости е отлична база за пълноценна почивка в Жеравна. Възможностите за разходка по еко-пътеки сред вековни гори, красотата на Жеравна с нейните музеи и галерии ще оставят у вас незабравими спомени.
Консуловата къща има два входа, вътрешно и външно стълбище. На втория етаж са разположени три спални с отделни бани и тоалетни с общ капацитет за нощувка - 7-8 човека. Обзаведени са с вкус в типичния жеравненски стил - дървени гардероби и лампиони от ковано желязо. Всяка стая разполага с телевизор, баните - с топла вода, отоплението е с локално парно.
Още едно от предимствата на Консуловата къща за гости е близостта и с механа Кринча, която може да Ви нагости с домашни екологични ястия с месо от собствено стопанство, с чисти вина и ракии от личната реколта на стопаните. Може да опитате домашно подквасено и екологично чисто краве и овче кисело мляко.

Снимки от стаите и двора можете да видите в галерията.